Składniki:
- 400g makaronu (ja użyłam świderków)
- 150g sera rokpol
- szklanka śmietany (może być też śmietana kremówka)
- sól
- cukier
- oregano (ale może być też natka czy inne wybrane zioło)
Przepis:
1. Ser pokroić na nieduże kawałki i stopić, stale mieszając, na małym ogniu. Do roztapiającego się mleka dodać powoli śmietanę, nie przerywając mieszania.
2. Gdy z sera i śmietany powstanie gęsta, gładka masa doprawić ewentualnie solą (co nie jest konieczne bo ser sam w sobie jest słony) i szczyptą cukru. Sosem polać ugotowany makaron, posypać oregano i wymieszać.
Smacznego!
Uwielbiam ser pleśniowy i lubię szybkie posiłki ;)
OdpowiedzUsuńto jedno z pierwszych dan ktore zrobilysmy pare lat temu i wciaz sie sprawdza :)) pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuńfajne przepisy!!!:)
OdpowiedzUsuńpołączenie moich ulubionych produktów- trzeba wypróbować :)
OdpowiedzUsuńhttp://loopok.blogspot.com- zapraszam :))